parallax background

O nama

ENBEKON d.o.o. je novoosnovana tvrtka istoimene međunarodne grupe specijalizirana za provođenje energetskih projekata s isključivim fokusom na projekte energetske učinkovitosti u sektoru javne rasvjete. Tvrtka nudi rješenja "ključ u ruke" u partnerstvu sa renomiranim ponuđačima opreme za javnu rasvjetu te se u kratkom vremenu želi etablirati kao jedan od vodećih pružatelja rješenja u sektoru javne rasvjete na europskoj razini.

Prilikom osmišljavanja te realizacije projekata javne rasvjete, tehnički i ekonomski eksperti tvrtke ENBEKON, uz garantirani povrat investicije koji se ostvaruje kroz realizirane uštede nakon provedbe projekta, pruža cjelovito rješenje koje uključuje:

analizu projekta i savjetovanje na licu mjesta
pripremu detaljne specifikacije svih usluga koje će se provoditi
planiranje i dimenzioniranje sustava u odnosu na lokalne okolnosti i potrebe
osiguravanje sve potrebne dokumentacije za provedbu projekta
financiranje projekta javne rasvjete
izvođenje projekta energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti
mjerenje i verifikaciju ostvarenih ušteda
održavanje projekta javne rasvjete

Naša misija

Misija tvrtke ENBEKON je kroz model preuzimanja kompletnog financijskog i tehničkog rizika osigurati racionalnu potrošnju energenata i unaprijeđenije sustava javne rasvjete te tako pomoći tijelima lokalne samouprave u postizanju ušteda kod instalacija i održavanja javne rasvjete. To se posebno odnosi na potrošnju električne energije, ali i na postizanje veće razine energetske učinkovitosti i brige za okoliš.

Naša vizija

Vizija tvrtke ENBEKON je postati europski lider na provedbi projekata energetske učinkovitosti te centralno mjesto financijske i tehničke podrške za europske gradove s ciljem brze, kvalitetne i pouzdene obnove javne rasvjete.

ENBEKON d.o.o. | Folnegovićeva 1C | 10000 Zagreb | Hrvatska | T: +385 1 3535 260 | F: +385 1 3535 261 | E: info@enbekon.hr

O grupi

Osnivač tvrtke ENBEKON d.o.o. je VR Enbekon eG, registrirana njemačka zadruga s ciljem savjetovanja i osmišljavanja energetskih projekata. Zadruga je osnovana u svibnju 2009. godine kao inicijativa zadruge banaka Volksbank Raiffeisenbank iz njemačke savezne države Baden-Württemberg. U listopadu 2011. godine odbor Enbekon eG prebačen je iz bankarske inicijative industrijskim partnerima kako bi se na nacionalnoj i međunarodnoj razini izvorni koncept zadruge mogao brže uspostaviti i provoditi.